Isoleren en besparen

Nieuwe woningen worden standaard goed geïsoleerd, maar oudere woningen zijn lang niet altijd voorzien van goed isolatiemateriaal. Woont u in een oudere woning zonder goede isolatie, dan kunt u ervoor kiezen om uw woning te laten isoleren. Dit doet u niet alleen om uw wooncomfort te verhogen, maar ook zeker omdat het goed is voor uw gezondheid.

Daar komt nog bij dat goede isolatie in uw woning voor een flinke besparing op de energierekening zorgt, die veel mensen over de streep trekt om in de isolatie van hun woning te investeren. Op deze pagina leest u meer over de besparing van goede isolatie. Zo leest u welke soort isolatie voor welke besparing zorgt, zodat u een duidelijk beeld heeft van de totale besparing van goede isolatie.

De besparing van dakisolatie

Door dakisolatie aan te (laten) brengen, kunt u veel geld besparen op uw energierekening. Heeft u een zolder met een schuin dak, dan kunt u met goede dakisolatie ieder jaar gemiddeld 478 euro besparen. Isoleert u de vloer van uw zolder, dan betaalt u jaarlijks gemiddeld 147 euro minder aan energie.

De besparing van gevelisolatie

Ook de gevel van uw woning kan geïsoleerd worden. Door de gevel van uw huis op de juiste manier te isoleren of te laten isoleren door een expert, bespaart u jaarlijks gemiddeld 168 euro. Met spouwmuurisolatie bespaart u ook veel geld, namelijk gemiddeld 151 euro per jaar. De kosten die u betaalt om deze vorm van isolatie aan te laten brengen, heeft u over het algemeen binnen drie jaar terugverdiend.

De besparing van de isolatie van naden en kieren

Veel (oudere) woningen hebben naden en kieren waar veel kou doorheen komt in de winter en waar veel warmte van buiten doorheen komt in de zomer. Door de naden en kieren van uw woning te isoleren, kunt u 54 euro per jaar besparen op uw gasrekening. Zou u deze klus zelf aanpakken, dan heeft u de kosten van de isolatie er binnen een jaar al uit. Laat u de naden en kieren van uw huis isoleren door een expert, dan duurt het door de hogere kosten van de klus iets langer voor u de investering heeft terugverdiend.

De besparing van vloerisolatie

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om de vloer van uw woning te laten isoleren. Is de vloer van de begane grond van uw woning nog niet geïsoleerd, dan kunt u met de vloerisolatie van deze vloer maar liefst 127 euro per jaar (gemiddeld) besparen. Laat u deze klus door een expert uitvoeren, dan heeft u de kosten van de vloerisolatie er binnen enkele jaren uit gehaald. Laat u de kruipruimte onder uw vloer isoleren, dan bespaart u jaarlijks gemiddeld 94 euro op de energierekening.

Let op: de bedragen die op deze pagina genoemd worden, zijn gemiddelde bedragen die u bespaart door in isolatie te investeren, Hoeveel u precies kunt besparen door in de isolatie van uw woning te investeren, hangt af van hoe goed uw woning nu geïsoleerd is en hoe zuinig u uw huis verwarmt.

Ja, ik ontvang gratis 3 offertes van gecertificeerde isolatiebedrijven.

    Interesse in:

    Share This