Het uitkiezen van een goed isolatiebedrijf

Het isoleren van uw woning is een goede manier om te besparen op uw maandelijkse stookkosten en het biedt meer wooncomfort. Maar waar moet u nu op letten bij het uitkiezen van een isolatiebedrijf? De mogelijkheden voor woningisolatie zijn afhankelijk van de staat van uw woning. Misschien hoeft u de woning alleen nog maar na te isoleren of dient de hele gevel onderhanden genomen te worden. Laat u dan ook altijd goed vooraf adviseren door een expert. Isolatie offertes opvragen, is een goede manier om een indruk te krijgen van de werkzaamheden van het bedrijf.

Isolatie offertes opvragen

Wees concreet tijdens het opvragen van isolatie offertes. Indien u niet weet wat wel en wat niet is geïsoleerd in uw huis, dan kunt u vragen om een vrijblijvend adviesgesprek. Ga vooraf na of het bedrijf is gespecialiseerd in meerdere soorten isolatiemogelijkheden. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld gevel-, dak- en vloerisolatie aanbieden. Echter, zijn er ook isolatiebedrijven die zich alleen richten op spouwmuren isoleren. Omschrijf in de offerte aanvraag duidelijk wat uw wensen zijn. Op die manier krijgt u gerichtere prijsopgaves terug.

Offertes lezen

Wanneer u alle isolatie offertes hebt ontvangen dan is het belangrijk om de prijzen te vergelijken. Dit kan namelijk per aanbieder verschillen. De prijzen zullen veelal per vierkante meter worden afgegeven. Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook wat u hiervoor krijgt. Komt er eerst iemand bij u langs of gaan ze direct aan de slag? Een goede voorlichting is erg belangrijk. U wilt immers dat uw woning optimaal wordt geïsoleerd en dat dit levenslang meegaat. Kies dan ook per definitie niet gelijk voor de eerste offerte die u ontvangt.

Gecertificeerde isolatiebedrijven

Niet alleen de prijs kan verschillen tussen de verschillende bedrijven, maar ook de kwaliteit. Als u wilt dat het werk goed wordt uitgevoerd, is het belangrijk om ook de kwaliteit in de gaten te houden. Controleer of het bedrijf is erkend door de VENIN, Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland. Om deze erkenning te verkrijgen, dient het bedrijf in het bezit te zijn van een KOMO-Procescertificaat. Dit geeft garanties op de manier waarop het bedrijf zijn werkzaamheden uitvoert. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van producten die voorzien zijn van het KOMO-keurmerk. Check ook gelijk of het isolatiebedrijf in het bezit is van een IKOB-BKB kwaliteitskeurmerk.

Het vergelijken van isolatiebedrijven

Uw woning is belangrijk voor u. U heeft de woning gekocht om er jarenlang, misschien wel uw hele leven, plezier van te hebben. Het uitvoeren van isolatie werkzaamheden wilt u dan ook niet zomaar aan een bedrijf uitbesteden. Een betrouwbaar isolatiebedrijf begrijpt dit als geen ander. U kunt, bij bijvoorbeeld spouwmuur isolatie, niet zien of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Het eindresultaat is afhankelijk van de werkwijze van het desbetreffende isolatiebedrijf.

Daarom is het belangrijk om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Kies ook voor bedrijven die gebruik maken van veilige isolatiematerialen. Gecertificeerde isolatiebedrijven werken alleen met veilige- en milieuvriendelijke materialen. Isoleren vergt expertise en is vakmanschap.

Ja, ik ontvang gratis 3 offertes van gecertificeerde isolatiebedrijven.

    Interesse in:

    Share This